Creatief ondernemen in moeilijke tijden: “bami en nasi in zak”

“Het geeft me echt herinneringen van de lagere school toen ik eten bij mae kocht…” Dat was de eerste reactie van Rine in gesprek met Dagblad Suriname. Rine is warunghoudster in het centrum en verkoopt naast belegde broden ook warm eten. Echter heeft zij gemerkt, dat de meeste klanten geen portie van SRD 130 of duurder meer kunnen permitteren. Haar klantenkring bestaat meer uit schoolgaanden en personeelsleden van de omliggende bedrijven. Voor haar was het duidelijk, en dat is dat iedereen het financieel zwaar heeft en niet een ieder zich nog een portie bami of nasie kan permitteren.

“Ik moest toen inspelen op de markt, om mijn klanten tegemoet te komen en aan de andere kant toch te kunnen verkopen. Want anders zit ik met mijn eten en leid ik dubbel verlies.” Zij besloot toen in te spelen met het oud bekende concept “bami/nasie in zak”. Die verkoopt Rine voor de helft van de normale prijs SRD 65 naast haar gewone porties in de bakjes. Vanaf de introductie van “bami/nasie in zak” is zij dagelijks al heel vroeg uitverkocht. 

Veel ondernemers proberen met hun creativiteit, aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen nog “creatief” te ondernemen om te kunnen overleven om hun onderneming nog draaiende te kunnen houden. Voor velen is dat hun enige inkomstenbron en is het aanpassen van hun marketingstrategieën en bedrijfsmodel het enige dat zij nog kunnen doen. 

“Je moet als ondernemer ook out of the box kunnen denken en kunnen inspelen op de markt.”

 JM

error: Kopiëren mag niet!