Bellingham van Dortmund uitgeroepen tot speler van het seizoen in de Bundesliga

Jude Bellingham, de 19-jarige middenvelder van Dortmund, is uitgeroepen tot Bundesliga Speler van het Seizoen. Bellingham speelde 31 keer en speelde 2.693 minuten, scoorde 8 doelpunten en gaf 4 assists. Zijn afgelegde afstand (322 km) en gewonnen ‘duels’ (482) waren hoger dan die van zijn andere teamgenoten. Hij was een van de vier Dortmund-spelers die werden verkozen tot het Bundesliga-team van het seizoen. De initiatiefnemer van zijn transfer, Birmingham City, profiteerde van de verhuizing van 29 miljoen euro, aangezien de club bijna 8,5 miljoen euro aan commissies verdiende. Hij wordt in de zomerse transferperiode in verband gebracht met een verhuizing naar Real Madrid of Manchester City.

error: Kopiëren mag niet!