Verstappen domineert GP van Monaco voor 4e overwinning van seizoen

Max Verstappen van Red Bull zette zijn eerste pole in zijn carrière in Monaco om in zijn tweede overwinning in zijn carrière op het iconische circuit. Hij won de Grand Prix van zondag en leidde elk van de 78 ronden.

De tweevoudig kampioen en huidige punten leider werd over de finish gevolgd door mede-tweevoudig kampioen Fernando Alonso, die zijn eerste podiumplaats in het prinsdom sinds 2012 veiligstelde. Hij eindigde dat jaar als tweede in het klassement als lid van Ferrari, nipt verslagen door een andere Red Bull-coureur – Sebastian Vettel.

Verstappen wordt de leider aller tijden in overwinningen voor Red Bull en overtreft Vettel met zijn 39e overwinning. De Nederlandse coureur, die zijn vierde overwinning van het seizoen veiligstelde, is ook de 17e meervoudig winnaar van het kroonjuweel van de F1 en een van de drie actieve coureurs die minstens twee keer op het podium in Monaco hebben gestaan, samen met Alonso (2006, 2007) en Lewis Hamilton (2008, 2016, 2019).

error: Kopiëren mag niet!