Bayern ontslaat Kahn

Bayern München schokte de voetbalwereld toen ze CEO Oliver Kahn en sportdirecteur Hasan Salihamidzic ontsloegen vlak nadat ze hun 11e opeenvolgende Bundesliga-titel hadden behaald.

De beslissing was vooraf overwogen voor hun wedstrijd tegen Dortmund, ongeacht de resultaten.

Thomas Muller, de aanvoerder van Bayern, had voor de wedstrijd mindgames gepost in een poging de Dortmund-spelers onder druk te zetten, hoewel het uiteindelijk niet genoeg was om de titel veilig te stellen. Bayern was sinds maart afgeleid toen ze Julian Nagelsmann vervingen door Thomas Tuchel, ondanks dat Nagelsmann dit seizoen slechts 3 van de 37 wedstrijden in alle competities verloor.

Ze zitten ook zonder sterspeler Robert Lewandowski sinds zijn verhuizing naar Barcelona en hebben zijn vervanger niet kunnen vinden. Dit gaat gepaard met een vergrijzende ploeg met een gemiddelde leeftijd van 26,5 jaar en een hoge loonsom. Als gevolg hiervan wordt Bayern in de toekomst geconfronteerd met onzekerheid, aangezien superclubs die met staatsgeld worden gefinancierd, blijven stijgen.

error: Kopiëren mag niet!