Poll: Veel burgers niet tevreden over veiligheidssituatie in woonomgeving

Veel burgers blijken zich niet echt veilig te voelen in de eigen woonomgeving. Die conclusie kan getrokken worden uit een onlangs gehouden poll op de website van Dagblad Suriname waarin lezers en volgers van de krant werd gevraagd hoe men de veiligheid in de eigen woonomgeving ervaart. 

De poll werd door 1.326 mensen ingevuld en daarvan laten 407 (31 procent) weten de veiligheidssituatie in de woonomgeving ‘redelijk’ te vinden. 356 personen beoordelen die situatie als ‘slecht’ (27%), ‘zeer slecht’ is door 332 stemmers (25 procent) aangevinkt en slechts 17 procent (231 personen) zijn wel tevreden.

Veel burgers voelen zich vaak onveilig in hun woonomgeving vanwege het hoge criminaliteitsniveau, de gevolgen van sociaal-economische achterstanden en de gevoelens van onzekerheid die door de moeilijke politieke situatie veroorzaakt worden. In veel gevallen gaat het om  drugsgerelateerde criminaliteit, wat een gevoel van onveiligheid kan opwekken.   

Ook ervaren veel bewoners sociaal-economische achterstanden, zoals armoede, schooluitval, werkloosheid en lage lonen. Deze problemen kunnen ervoor zorgen, dat mensen zich afhankelijk voelen en kwetsbaar voor criminele activiteiten of vormen van misbruik.

Veel mensen hebben daarenboven zorgen over hun veiligheid en de veiligheid van hun gezin en lokale gemeenschap door de actuele situatie in het land. Door de onenigheid tussen verschillende bevolkingsgroepen, het verhoogde geweld en de politieke corruptie voelen velen zich onveilig in hun woongebied.

Ook mag niet uit het oog worden verloren, dat de politie niet overal in het land zichtbaar aanwezig kan zijn door een tekort aan manschappen en materieel, om te zorgen voor een gevoel van veiligheid onder bewoners.

PK

error: Kopiëren mag niet!