‘Pride of Suriname’ moet spoedig lijndiensten naar Nederland onderhouden 

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft woensdag haar ‘nieuwe’ Airbus A340-300 feestelijk gedoopt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij. President Chandrikapersad Santokhi was als hoofdgast aanwezig. SLM-CEO Steven Gonesh en de Raad van Commissarissen van de SLM waren ook aanwezig. 

Het toestel werd eerst ingezegend. Dit werd gedaan door voorgangers van verschillende geloofsovertuigingen. Hierna kregen de gasten een rondleiding in het toestel. De Airbus is de tweede nieuwe aanwinst van het bedrijf dit jaar. President Santokhi gaf aan dat velen de hoop voor de ‘national carrier’ reeds opgegeven hadden. “Dit heb ik nooit gedaan en de resultaten zijn niet uitgebleven.” Samen met een interim-managementteam is de SLM er langzamerhand weer bovenop gekomen. De regering doet er alles aan om de SLM verder naar grotere hoogten te tillen. “Laten wij ons nationaal product ondersteunen”, sprak president. 

Het toestel heet nu ‘Pride of Suriname’ en moet zo snel mogelijk op de route naar Schiphol worden ingezet.

Schuldpositie

Het toestel werd in Jordanië voorzien van een opvallend kleurenschema en moet het liefst nog deze maand op Schiphol verschijnen. De A340-300 biedt  plaats aan 257 passagiers. Voorheen vloog het toestel, dat nu de registratie PZ-TCW draagt, als OO-ABD bij Air Belgium, aldus de website Luchtvaartnieuws.nl. Het is onduidelijk wat de schuldpositie van de SLM is.

Vorig jaar was voor de nationale carrier een rampzalig jaar. Voor een overgroot deel van 2022 leek het erop, dat de SLM het licht van 2023 niet zou zien. Alles dat mis kon gaan, ging mis. Een gevluchte directeur, geen kisten, het staken van jaren oude lijndiensten, gestrande passagiers. Nu heeft de SLM na héél lang weer een eigen toestel voor de Mid-Atlantische route. Door de dry lease overeenkomst zal de SLM veel kosten besparen en kan het eigen vliegend personeel weer aan de slag. Er is nog veel werk te verzetten om de SLM uit het rood te halen.  

error: Kopiëren mag niet!