Brug Pikieng Saramacca in zeer slechte staat

De brug van Pikieng Saramacca naar Nieuw Jacobkondre is momenteel in een zeer slechte staat. Het is haast onmogelijk om over de brug te gaan. De brug bestaat uit boomstammen, die overdekt worden met zand. Tijdens de regentijd komt het water in de kreek hoger te liggen dan de brug en spoelt het zand hierdoor weg. Voor de mensen is het dus een hele klus om over de brug te gaan. 

Op social media is recent een video gepost waarop te zien is dat een aantal personen een busje aan het stoten zijn over de brug. Deze situatie zou volgens de bewoners helemaal niet vreemd zijn. Dit gebeurt vaker tijdens de regenperiode. Wanneer het water weer lager is, wordt dan opnieuw zand over de boomstammen gegooid en is de brug weer begaanbaar tot het zand weer wegspoelt. 

Dit wordt als een zeer lastige situatie ervaren. Vorig jaar in maart hebben de bewoners ook alarm geslagen, omdat zij hun dorp niet konden bereiken. Vooralsnog is het niet bekend of de overheid stappen zal ondernemen om dit probleem van de bewoners aan te pakken. 

SK

error: Kopiëren mag niet!