Zeker 20 schoolmeisjes om het leven gekomen bij brand in slaapzaal school in Mahdia, Guyana

Minstens 20 schoolmeisjes zijn omgekomen nadat er zondagavond laat brand uitbrak in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School in centraal, Guyana, zo melden de media in Guyana. Ook grote internationale media, zoals CBB, BBC en Al Jazeera, berichten over deze tragedie.

Verscheidene anderen zijn gewond geraakt en worden voor medische hulp naar Georgetown gevlogen.

In een verklaring zei de regering van Guyana: “Het is met grote droefheid dat we u een hartverscheurende update brengen over de brand in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School. We hebben veel mooie zielen verloren in dat vuur. Het dodental staat momenteel op 20, terwijl verschillende anderen gewond zijn geraakt.”

De verklaring voegde eraan toe, dat er al vijf vliegtuigen zijn opgestegen naar Mahdia om de regionale gezondheids functionarissen te ondersteunen met extra medische voorraden. 

“De premier leidt een team van kabinetsfunctionarissen en andere functionarissen naar Madhia terwijl minister Robeson Benn van Binnenlandse Zaken al ter plaatse is. De president en andere functionarissen ondersteunen de inspanningen van Ogle om de kritieke patiënten op te vangen en een noodplan te coördineren. Er is een volledig medisch noodactieplan gelanceerd. We vragen dat onze gebeden bij deze kinderen, hun families en gemeenschappen blijven.”

Oppositielid van het parlement, Natasha Singh-Lewis, zei in een Facebook-verklaring: “We zijn diep bedroefd door het nieuws van de brand die de slaapzaal van de school in Mahdia overspoelde en het leven kostte aan verschillende schoolkinderen. Onze harten gaan uit naar de families en geliefden van degenen die getroffen zijn door deze tragedie”, zei Singh-Lewis, die ook schaduwminister van Onderwijs is.

Volgens het parlementslid van de oppositie is het verlies van onschuldige levens altijd een pijnlijke en hartverscheurende ervaring, en dit incident heeft iedereen met een bezwaard hart achtergelaten. “Als gemeenschap zijn we solidair met de families van de slachtoffers en bieden we onze oprechte condoleances aan in deze moeilijke tijd.

“We dringen er bij de ambtenaren op aan om een grondig onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand en om een gedetailleerd rapport te geven over wat er werkelijk is misgegaan. We moeten begrijpen hoe dit gruwelijke en dodelijke incident heeft plaatsgevonden en alle nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat een dergelijke tragedie zich in de toekomst opnieuw voordoet.”

error: Kopiëren mag niet!