Minister Ramdin bespreekt visumaanvraag problemen met Nederlandse ambassadeur Van der Zwan

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft maandag 22 mei met de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan van Nederland gesproken over de problemen die Surinamers ondervinden bij het aanvragen van een Schengenvisum. 

Tijdens de bijeenkomst benadrukte minister Ramdin het belang van goede betrekkingen tussen Nederland en Suriname en vroeg hij aandacht voor de hinder die grote groepen Surinamers ondervinden bij het verkrijgen van een Schengenvisum. Zo zijn er lange wachttijden, lang wachten buiten het kantoor van VFS en de korte geldigheud van de verstrekte visa. 

(VFS Global is een commercieel bedrijf, dat samenwerkt met de Nederlandse ambassade, om ondersteunende diensten te verlenen aan mensen die een visum aanvragen om het Koninkrijk der Nederlanden binnen te komen.)

De ambassadeur benadrukte, dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het proces van visumaanvragen efficiënt en transparant verloopt, zodat Surinamers op een soepele wijze kunnen reizen naar het Schengengebied, waaronder Nederland.

Van der Zwan zei ook, dat binnen afzienbare tijd een delegatie van functionarissen van de backoffice en Consulaire Zaken Nederland zal afreizen naar Suriname om het visum afhandelingsproces bij VFS te evalueren.

error: Kopiëren mag niet!