“Je zoekt je krom naar betaalbare groente”

“Naar de markt of groentezaken, durf ik nu helemaal niet te gaan. Je hebt enkel plekken waar de prijzen redelijk zijn, maar je zoekt je krom”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. Enkele burgers geven aan dat de prijzen van bijna alle groentesoorten gestegen zijn. “Ik schrok toen ik de winkelier vroeg wat een bos kaisoi kost, zij vroeg SRD 75 voor een mager bosje”, aldus een vrouw.

“Bij de groentezaak kostte die wel SRD 55, maar het is toch veel. Nu ziet men alles als normaal als de prijzen van producten stijgen en men het betaalt. Het is dan ook normaal om zo duur te betalen voor een bos groente. Maar, niet voor een ieder, niet een ieder is in staat zo veel neer te tellen voor een bos groente en hoe doen de mensen met een groot gezin het? Een bos is niet genoeg voor de hele dag. Je gaat tenminste moeten nadenken om dingen te kunnen kopen om twee keer per dag te eten”, aldus de vrouw.

“Waar gaat het land naar toe, de hele situatie verergert het voor ons als mensen”, zegt een dame die een bepaalde leeftijd heeft. “Ik woon alleen en doe mijn dingen ook zelf, maar het wordt met de dag moeilijker. Het proberen te overleven is nu een missie geworden. Als je je daar niet op concentreert ben je zo weg”, benadrukt de vrouw die op een bepaalde leeftijd is.

“Ik ben er alleen en dan nog is het moeilijk. Hoe doen anderen het dan? Men zegt dat je nu zelf gaat moeten planten om goedkoop uit te komen, maar groente zelf steelt men nu al of dingen uit je tuin, niets en nergens ben je veilig.”

TM

error: Kopiëren mag niet!