Vinicius racistisch beledigd en weggestuurd; Ancelotti hekelt La Liga wegens passiviteit

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti veroordeelde La Liga vanwege het gebrek aan actie tegen racisme nadat Vinicius Junior racistisch was beledigd en van het veld werd gestuurd tijdens een 1-0 nederlaag tegen Valencia. Ancelotti zei dat het Spaanse voetbal een racismeprobleem had en bereid moest zijn om wedstrijden stop te zetten, en dat Vinicius “verdrietig, niet boos” was na de incidenten in Mestalla. De Braziliaanse aanvaller werd onderworpen aan apengeluiden van een Valencia-supporter en werd later in extra tijd van het veld gestuurd omdat hij uithaalde naar Hugo Duro.

La Liga heeft dit seizoen meerdere keren juridische klachten ingediend tegen de Spaanse autoriteiten, maar Ancelotti zei dat het niet hielp. Vinicius ging na de nederlaag naar Instagram en schreef: “De prijs voor de racisten vandaag is dat ze me hebben weggestuurd. Het is geen voetbal, het is La Liga.” Spelers van beide kanten kwamen in blessuretijd in een vechtpartij terecht die eindigde met een rode kaart voor Vinicius, hoewel Valencia door de overwinning steeg naar de 15e plaats, vijf punten verwijderd van de degradatiezone. Ancelotti en de spelers van beide teams riepen op tot krachtiger optreden van La Liga tegen racisme en zeiden dat dit onaanvaardbaar is.

error: Kopiëren mag niet!