Gerda, kleine onderneemster: “Hoe vind je nu een baan en waar?”

Enkel kleine ondernemers geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat zij bang zijn dat het ergste hen nog moet  overkomen. Gerda, die van huis uit mee doet met de verkoop, zegt dat zij enkele jaren terug op zoek was naar werk. Toen dat niet lukte besloot zij groenten, vruchten, zuurgoed en plantjes van huis uit te verkopen. Door de jaren heen is zij wel gegroeid en heeft zij een kleine ruimte gebouwd voor haar huis om mee te doen met de verkoop. Ook verkoopt zij nu levende kippen, schoongemaakte, mest, en vogelkooien in verschillende formaten. 

Gerda: “Ik ben in de tussentijd gaan ontwikkelen, maar leidt ook verlies. Tijdens het gehele ontwikkelingsproces heb ik moeten uitgeven en heb daarnaast bijna niets kunnen verkopen. De dingen waren goedkoop jaren terug, maar nu zijn ze veel duurder. Je gaat veel moeten neertellen voor een doks of een vogelkooi, en niet iedereen kan dat momenteel”, zegt Gerda.

“De verkoop van enkele plantjes en groenten gaat wel, maar ik merk dat ik genoodzaakt ga zijn om een vaste baan te gaan zoeken. Grotendeels dekt mijn man de kosten hier en ik de kleine dingen of het privé gedeelte, maar ik merk dat hij het niet meer aan kan”, zegt Gerda.

“Hij gooit vaak opmerkingen over de verkoop of praat niet met mij of zit in zijn eentje te drinken. De situatie brengt een groot probleem en ik ga het moeten oplossen door financieel meer te kunnen betekenen. Wij deden in het begin alles samen, dus van de start waar ik begon met de verkoop, alles 50/50, maar nu doet hij alles op zijn eentje. omdat hij ziet dat ik bijna niets maak. Maar hoe vind je een vaste baan nu en waar? Ik hoop echt dat de situatie verandert, want het heeft impact op heel veel dingen, niet alleen het financiële gedeelte”, zegt Gerda.

TM

error: Kopiëren mag niet!