Onoplettendheid in het verkeer behoeft dringende aanpak

Het is opmerkelijk, dat er de laatste tijd veel verkeersongevallen zijn geweest waarbij mensenlevens te betreuren waren. Het is ook opmerkelijk, dat er zelfs in districten, zoals Nickerie, waar er niet vaak een opmerkelijke drukte op de weg is, dergeijke ongevallen zijn geweest. Afgelopen weekend hebben zich nog verkeersongevallen in Nickerie voorgedaan waarbij twee mensen zijn overleden.

Onoplettendheid neemt toe

Op het moment dat je als verkeersdeelnemer ‘zeer, althans aanmerkelijk, onvoorzichtig, onoplettend en/of onachtzaam’ hebt gehandeld, zal je als dader aangemerkt kunnen worden. Men staat er in deze tijd niet bij stil dat deelnemen aan het verkeer geen spel is. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en je bent niet alleen op de openbare weg. Het blijkt dat er verkeersdeelnemers zijn, die het nu als een grap zien om deel te nemen aan het verkeer en de verkeersregels overtreden.

Burgers die in gesprek gaan met de redactie van Dagblad Suriname, tonen hun bezorgdheid. Het is voor hen opmerkelijk dat er vanuit de kant van de politie minder aanpak is.  Het is nu tijd om in te grijpen. Op sommige locaties is het al te merken, dat er vaak eenheden zijn die controle uitoefenen. Maar, dit is jammer genoeg niet overal te merken. 

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat burgers zich schuldig maken aan het overtreden van vastgestelde verkeersregels, zou het goed zijn de politie op ongewenste plekken en ongewenste tijden in te zetten om het werk naar behoren te doen en te voorkomen dat ongelukken gebeuren. Er wordt verwezen naar het toenmalige televisieprogramma “Skowtu kies mie”. 

Wat belangrijk is is dat de politie-eenheden zich zelf ook houden aan dezelfde regels tenzij er een uitzondering is. Heel vaak merken burgers, dat het goede voorbeeld niet wordt gegeven. De laatste tijd is er ook een opmerkelijk aantal dienstvoertuigen betrokken geweest bij verkeersongevallen. Dat betekent dus, dat de eenheden zich niet houden aan de regels.

Mensenlevens beschermen

De burgers zijn verder van mening ,dat niet alleen rovers aangepakt moeten worden, maar ook de verkeerscriminelen, want die nemen vaak mensenlevens. Het is belangrijk dat er wordt ingegrepen. Er wordt actieve participatie verwacht van de politie-eenheden. 

error: Kopiëren mag niet!