Medeverdachten als getuigen gehoord in roofmoord winkelierster

De verdachten G. Denroy en M. Romeo verschenen dinsdag voor Kantonrechter Duncan Nanhoe. Beide verdachten wordt betrokkenheid bij de moord op een Chinese winkelierster op 14 december 2022 aan de Pandit Paltan Tewarieweg ten laste gelegd. Hierbij zou Denroy het wapen hebben verstrekt en Romeo de taxirit hebben gereden. Beide verdachten ontkennen echter enige betrokkenheid. Romeo stelt slechts een taxirit te hebben gereden voor drie Guyanese jongens.

In deze zaak zijn de drie jeugdigen, te weten Lewis K., Royheam M. en Omar W., ook aangehouden. Zij kwamen begin december uit Guyana om een wasie te nemen in Suriname. Volgens hun verklaring zijn zij 16 om 17 jaar oud. De advocaten van Romeo, Chandra Algoe en Derrick Veira, hebben gerede twijfel hierover. Veira heeft hierover informatie gevraagd aan de Guyanese autoriteiten.

Op verzoek van de advocaten werd Denroy eerst als getuige tegen Romeo gehoord. Hij gaf aan Romeo niet te kennen en dat Lewis, Royheam en Omar reeds twee dagen vooraf in de woning, waar zij gezamenlijk verbleven, plannen maakten voor een beroving. Een locatie werd daarbij niet genoemd.

Hierna werd Omar als getuige gehoord. Volgens zijn verklaring is hij opgehaald door Lewis en Royheam, terwijl Romeo het voertuig bestuurde. Voor vertrek uit het huis kreeg hij het wapen van Denroy. Dit wapen heeft hij aan de taxichauffeur getoond, omdat Lewis hem had verteld dat de taxichauffeur een ‘good person’ is en hen zou bijstaan bij de beroving. Hij bekend dat hij samen met Lewis in de winkel is geweest. Lewis legde een biljet van Euro 20 en zou zogenaamd sigaretten kopen. Terwijl de winkelierster zich hiermee bezighield, nam Omar haar in een wurggreep. Er ontstond een schermutseling en daarbij ging het wapen af. Omar en Lewis renden de winkel uit. De winkelierster ging hen achterna, maar zakte in elkaar op de stoep.

Omar en Lewis stapten snel in de taxi die op straat op hen wachtte en de taxichauffeur reed vervolgens met hoge snelheid weg.

Lewis gaf aan, dat de taxichauffeur hen het adres had aangewezen voor de beroving, omdat het bij hem bekend was dat die winkel geen camerabeveiliging heeft. Lewis bleef bij deze verklaring, ondanks de scherpe vragen van de advocaten Algoe en Veira.

Op 27 juni willen de advocaten een politieambtenaar horen, die een aangifte van beroving van de taxichauffeur heeft opgenomen. De vervolging wilde verdachte Royheam als getuige horen tegen Denroy en Romeo.

error: Kopiëren mag niet!