Vakbonden doen beroep op regering om gasprijs niet te verhogen

De vakbonden doen een beroep op de regering ervoor te zorgen dat de prijs van gas niet omhoog gaat. Deze oproep is gedaan tijdens de besprekingen afgelopen week over koopkrachtondersteuning aan de ambtenaren en de aan hen gelijkgestelden. Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond, die tijdens de ondertekening van het bereikte akkoord vorige week tussen vakbonden en de regering sprak, zei dat het er bij de vakbonden om gaat dat werknemers meer overhouden van hun salarissen om te kunnen besteden. 

De regering dient ervoor te zorgen de gasimport rechtstreeks door het gasbedrijf Ogane N.V (onderdeel van de EBS) wordt gedaan, en niet via derden zoals dat nu gebeurt. Door de gasimport rechtstreeks te laten doen door het gasbedrijf zal dat behoorlijk schelen in de kostprijs van gas. 

Het opschorten van de contracten voor gasleveringen door het bedrijf GEF aan Ogane (EBS) is één van de aanbevelingen gedaan door de EBS Tarieven Commissie voor rationaliseringen van de bedrijfsvoering bij EBS. De EBS Tarieven Commissie onder leiding van vakbondstopper Dayanand Dwarka heeft recentelijk in haar eindrapport een 38-tal voorstellen en aanbevelingen gedaan teneinde te komen tot eerlijke en juiste stroomtarieven bij EBS.

SS

error: Kopiëren mag niet!