Borstbeeld onthuld ter ere van media icoon Shabier Ishaak

De bekende en populaire “Hum Tum Aur Woh” radiopresentator van Rapar Broadcasting Network (RBN) en Acme radio, werd zondag 7 mei precies twee jaar nadat hij werd begraven, vereeuwigd met een borstbeeld.

Dit heugelijk feit werd mede mogelijk gemaakt door de familie Rampertap en Rahied Abdoel (kunstenaar) die het borstbeeld heeft vervaardigd op het Shabier Ishaak uitvaartoord Uitkijk, dat ook naar hem is vernoemd. 

De onthulling werd gedaan door mevrouw de weduwe Ishaak en mevrouw Rampertap nabij de ingang van het  uitvaartsoord te Uitkijk. Mulvi Ishaak Roshan en pt. Raghoenath gingen voor in het gebed waarna de voorzitters Robby Gadradj van Stg. Uitvaardsoorden Shabier Ishaak en Ramon Jawalapersad van Stg. Hindustaanse Immigratie vol lof spraken over wijlen Shabier Ishaak. 

Ishaak was jarenlang de voorzitter van de Stichting Hindostaanse Immigratie die vele Bábá en Mái monumenten heeft opgezet alsook het landbouwers monument te Kwatta Markt.

Hij was ook de eerste voorzitter van de stg. Uitvaardsoorden, medeoprichter van het monument voor de  gevallen helden te Mariënburg en mede-oprichter van Lions Club Parwani. Hij heeft 40 jaar de overheid gediend en was directeur van het NIS en ook lid van de Raad van Commissarissen bij de STVS. Hij was 50 jaar verbonden aan RBN en ACME. 

Shabierahmed Ishaak is geboren op 21 augustus 1945, overleden op  4 mei 2021 en begraven te Uitkijk op 7 mei 2021. Sadhana Doerga dankte namens de stichtingsbesturen en de familie Ishaak een ieder voor hun bijdrage, vrienden, donateurs en de kunstenaar.

(R. Nanhekhan)

error: Kopiëren mag niet!