KPS: Onderzoek geweld te Pikin Saron vordert, vier verdachten opgepakt

Het onderzoek naar de gepleegde ernstige strafbare feiten op 2 mei in het Pikin Saron gebied, vordert. In deze zaak zijn vooralsnog vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld, zo bericht het Korps Politie Suriname, KPS. Op die dag werden in de vroege ochtend eerst medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) aangevallen, ernstig mishandeld en vervolgens gegijzeld door een groep mannen. Een aantal voertuigen van SBB werden weggenomen.

De mannen waren gewapend met zware wapens en andere voorwerpen. Een groep truckchauffeurs werd ook aangevallen, mishandeld en beschoten door de mannen. Meer dan tien met houtblokken beladen trucks werden in brand gestoken door de aanvallers.

Agenten werkzaam op de controlepost Pikin Saron werden ook aangevallen en mishandeld door dezelfde groep mannen. De dienstdoende agenten werden beschoten en geraakt, waarbij opname in een ziekenhuis noodzakelijk was. De verdachten hebben hun bezittingen weggenomen de controlepost werd in brand gestoken.

De verdachten hebben medewerkers van Grassalco te Maripaston, ook ernstig mishandeld, vervolgens gegijzeld en met de dood bedreigd. Daarnaast werden vernielingen aangericht aan eigendommen van het bedrijf waarbij enorme schade is aangericht.

Op de vluchtroute hebben de verdachten het vuur geopend op de assisterende politie-eenheid, die kordaat hierop reageerde, aldus het KPS. Hierbij werden drie verdachten aangehouden waarvan bleek, dat twee van hen bij dit vuurgevecht zodanig zijn door kogels zijn geraakt dat zij kort daarna overleden. De derde verdachte werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd en is ter verpleging opgenomen. Een aantal zware schouder – en vuistvuurwapens, mobiele toestellen en andere goederen zijn teruggevonden bij de verdachten. Ook zijn twee handgranaten achterhaald op de plaats delict en in beslag genomen.

Het onderzoek voortzettend werd op dinsdag 2 mei de verdachte H.J aangehouden. De verdachte A.J is op woensdag 3 mei aangehouden door de politie. De verdachte Z.G werd op 4 mei eveneens in de kraag gevat door de politie. Hangende het onderzoek zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.

Alle gegijzelden werden op 2 mei bevrijd door de politie, geassisteerd door manschappen van het Nationaal Leger en werden bij de verdachten enkele goederen die waren weggenomen van de gegijzelden ook teruggevonden.

Deze zaak wordt grondig onderzocht door een gemengd onderzoeksteam.

error: Kopiëren mag niet!