“Het is gekkenwerk om mijn kind om 10 uur al van school te halen vanwege actie leerkrachten”

Sommige kinderen zitten thuis, omdat zij vroeg van school moesten gaan vanwege de actie van een groep leerkrachten die les geven tot tien uur ’s morgens. 

Burgers die in het centrum van Paramaribo inkopen aan het doen zijn  met hun kind, geven in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij hun kinderen wel naar school willen sturen, maar het aan het eind gekkenwerk vinden om het kind ’s morgens rond acht uur op school te zetten en al weer moeten halen tegen tien uur.  

“Ik betaal dagelijks zes bussen om mijn zoon te zetten en te halen van school”, zegt een ouder. “Ik zet mijn kind, ga snel naar het werk en haal mijn kind daarna op en ga terug naar het werk en daarna naar huis. Ik ben ongeveer over acht in de stad om naar het werk te gaan, soms als ik eerder ben acht uur. Nu ga ik dan op school moeten wachten op mijn kind, om dan weer naar het werk te gaan. Dat gaat mij juist in problemen zetten en ik ben al zwak in mijn portemonnee, dus kan mij dit even niet permitteren.”

Een andere moeder zegt, dat zij geen oppas kan betalen, dus neemt zij haar dochter mee om mee te doen met verkopen. “Na school wordt zij opgehaald door haar oom tijdens het schaftuur en dan wacht zij bij hem op het werk op mij, omdat hij dichtbij de school werkt. Maar, hoe er geen school is, kan zij met mij mee om mee te doen met de verkoop”, aldus de ouder. “Ik vind het wel jammer, dat de kinderen dan nog niet kunnen genieten van het onderwijs. Je hebt vaak genoeg een belemmering, maar ja, dat komt door het slechte beleid. Ik hossel dagelijks en zie ook dat de verkoop niet gaat, maar blijf het volhouden, omdat ik nu niets anders kan. Maar, ik blijf wel hopen dat er een werkelijke oplossing komt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!