Actievoerende leerkrachten eisen beter salaris


Ook vrijdag gaf een groep leerkrachten aan, dat er onder hen nog steeds grote ontevredenheid heerst. De groep bestond verder ook uit werknemers van Milieubeheer. De actie van de groep leerkrachten is ondertussen ingebed in de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), zo liet voorzitter Hugo Blanker weten. Aan werd gegeven tijdens een bijeenkomst vrijdag, dat toezeggingen tot nu toe niet zijn nagekomen door de regering.

Milieubeheer

Een van de aangehaalde zaken zijn de kledingtoelagen die de mensen van Milieubeheer willen. “Dit willen zij van de minister van Binnenlandse Zaken. Want hij heeft getekend”, werd benadrukt. Blanker zei, dat men eigenlijk zou moeten huilen. “Want men heeft een systeem bedacht dat je om de ene dag naar het werk moet gaan, dit in verband met de brandstofsituatie.” Blanker gaf blijk dit roulatiesysteem niet te zien zitten. “In plaats dat men ervoor zorgt dat men de zaak binnen proporties brengt, komt men met drogreden om te kunnen saneren.”  

Michael Sallons,  voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), merkte op dat het roulatiesysteem niet geldt voor mensen die lichte diensten draaien, maar vroeg zich af of die niet ook dezelfde benzinekosten hebben als de andere werknemers. “Zij moeten ook dezelfde benzinekosten maken om naar het werk te komen” merkte hij op. “En waarom krijgt hij dan ook niet het roulatiesysteem?”, wilde hij weten. 

Een leerkracht zei, dat tegenwoordig leerkrachten niet meer naar de bank kunnen om een persoonlijke lening te nemen. “Ze zeggen tegen ons, u bent leerkracht, maar uw salaris is niet toereikend, president doe wat”, zei de vrouw. 

Besloten werd om door te gaan met de actie en een petitie in te dienen bij de Assemblee. Een van de zaken die werden aangehaald is de positie van de leerkrachten in het binnenland wanneer het gaat om hun opgeslagen voorraden en benodigdheden. “Leerkrachten moeten het geld ook hebben om hun inkopen te doen”, zei een van de sprekers. Deze situatie werd omschreven als een acuut probleem, omdat leerkrachten niet meer in staat zijn om voor hun persoonlijke minimumpakket te betalen. Verder spelen er nog tal van andere zaken zoals het sterk in waarde gedaalde salaris van de groep.

RB 

error: Kopiëren mag niet!