KPS: In 4 weken tijd 544 personen aangehouden – 312 verdachten in verzekering gesteld

De politie heeft in de periode van 20 maart tot en met 16 april landelijk 544 aanhoudingen verricht en daarvan zijn 312 verdachten in verzekering gesteld. Het betreft gevallen van ernstige strafbare feiten zoals halsmisdrijven, berovingen, overvallen, zedendelicten, inbraken en andere geweldsdelicten.

Er zijn in totaal 423 dossiers ingediend bij het Parket van het Openbaar Ministerie. Landelijk werden 555 roadblocks uitgevoerd, waarbij 9 illegale vuurwapens en 1 jachtgeweer in beslag zijn genomen.

De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs merkt op, dat het bieden van landelijke veiligheidszorg een prioriteit is van het Korps Politie Suriname. Daarvoor worden alle beschikbare middelen ingezet en nauw samengewerkt met het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten.

De handhaving van de openbare orde is ook een primaire taak van de politie. “Elke burger kan een bijdrage hieraan leveren door normafwijkend gedrag af te keuren en het te melden aan de politie.”

De praktijk laat echter gevallen van praktisch politieoptreden zien, die drastisch verbeterd moeten worden. “Imago verbetering van de politie schept vertrouwen naar de samenleving.” “Politieambtenaren dienen constant eraan herinnerd te worden en in acht te nemen, dat ons handelen rechtsstatelijk moet zijn. Dezelfde regels die gelden voor de burgers, zijn ook van toepassing op politieambtenaren”, aldus het KPS in een persbericht.

“Wij zullen collectief en individueel de praktische invulling van de kernwaarden als wetsdienaar acuut moeten herijken.”

error: Kopiëren mag niet!