De politie van New York zet Digidog in
DOOR DUNCAN MIL

12 april 2023 – De politie van New York neemt een op afstand bestuurbare robothond in dienst – Boston Dynamics’ “Spot” – een behendige digidog van 32 kilo die trappen kan beklimmen en gevaren kan overzien.

“Digidog is uit het pond”, zei de burgemeester van New York, Eric Adams, een democraat en voormalig politieagent. “Digidog maakt nu deel uit van de toolkit die we gebruiken”, zei burgemeester Adams tijdens de persconferentie van dinsdag (11 april).

De voorganger van Spot, de eerste robotpolitiehond van de stad, werd in 2020 gehuurd door de voorganger van Adams, voormalig burgemeester Bill de Blasio, en werd met succes gebruikt voor bewaking tijdens een situatie waarin een schutter een gebouw barricadeerde.

Critici bespotten het gebruik ervan echter als dystopisch. Albert Fox Cahn, uitvoerend directeur van het Surveillance Technology Oversight Project, zei: “De NYPD verandert slechte sciencefiction in verschrikkelijk politiewerk. New York verdient echte veiligheid, geen namaak RoboCop.”

Stadsambtenaren zeggen dat de NYPD twee robothonden zal verwerven voor $ 750.000. Ze zullen vanaf deze zomer alleen worden gebruikt bij levensbedreigende situaties, zoals gijzeling en bommeldingen.

“Ik geloof dat technologie hier is; we kunnen er niet bang voor zijn, ‘zei burgemeester Adams. “Een paar luidruchtige mensen waren er tegen, en we deden een stap terug – zo werk ik niet. Ik werk om te kijken wat het beste is voor de stad.”

Boston Dynamics, eigendom van Hyundai, maakt de robot die werkt in situaties die mensen kunnen bedreigen, helpt bij het inspecteren van gevaarlijke gebieden en het bewaken van bouwplaatsen.

error: Kopiëren mag niet!