ENERGIE
Musk’s wereldwijde groene energieplan van $ 10 biljoen
DOOR NINIAN CARTER

6 april 2023 – De uitgesproken zakenmagnaat Elon Musk gelooft dat de wereld in 20 jaar volledig kan worden omgezet in schone energie, tegen een kostprijs van $ 10 biljoen – $ 4 biljoen minder dan op fossiele brandstoffen blijven.

Tesla-eigenaar Elon Musk gelooft dat de wereld volledig kan worden omgezet in schone energie met een investering van $ 10 biljoen in 20 jaar.

Op fossiele brandstoffen blijven, zo betoogt hij, zou in dezelfde periode 14 biljoen dollar kosten.

Hoewel de investeringskosten van 10 biljoen dollar van een schonere wereld hoog zijn, zegt Musk dat dit een fractie is van de wereldeconomie van 100 biljoen dollar, en nog minder als het wordt gespreid over twee decennia – 0,5% van de wereldeconomie.

Tijdens piekmomenten zou de wereld jaarlijks 3,3 gigaton aarde moeten ontginnen om de metalen te ontginnen die nodig zijn voor de transitie naar een elektrische toekomst, veel minder dan de 15,5 gigaton die momenteel wordt gewonnen voor de fossiele brandstofindustrie.

Samenvattend zegt Tesla dat een geëlektrificeerde en duurzame toekomst technisch haalbaar is en minder investeringen en minder materiaalwinning vereist dan doorgaan met de huidige niet-duurzame energie-economie.

error: Kopiëren mag niet!