President Obama verhuist in juni naar Kenia

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama vestigt zich voor minstens een jaar in Kenia als speciale gezant voor Amerikaanse diplomatie (SED), een inzet die volgens hem “me echt dankbaar maakt terwijl ik hulde breng aan het land van mijn vader- en voorvaderen”.

Voorgedragen door president Joe Biden, die tussen 2009 en 2016 Obama’s vice-president was, werd de voormalige president, met de codenaam “Renegade”, bevestigd door de Amerikaanse Senaat, die steeds meer de mogelijkheid onderzoekt om gepensioneerde presidenten naar landen van hun afkomst te sturen.

Obama zal naar verwachting op 13 juni het land binnenvliegen voor wat zijn team “een verkenningsreis” noemt.

Dit, zegt hij, zal hem helpen de ontwikkeling beter te begrijpen en de coördinatie tussen provincies te bevorderen voordat hij kan streven naar een versterkt diplomatiek partnerschap tussen Kenia en de VS.

Het is niet duidelijk of Obama zal worden vergezeld door zijn vrouw Michelle, maar bronnen dicht bij hem kunnen bevestigen dat zijn dochters Malia en Sasha in het land zullen zijn en voor het eerst in de geschiedenis kunnen deelnemen aan politieke bijeenkomsten op hoog niveau.

error: Kopiëren mag niet!