Rechter spreekt eerste vonnis uit in dodelijke ‘Rust’-schietpartij

Een rechtbank heeft filmmaker David Halls veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk zonder toezicht wegens nalatig gebruik van een dodelijk wapen op een filmset in New Mexico, wat leidde tot de dood van cameraman Halyna Hutchins in 2021. Halls, de assistent-regisseur van de western ‘Rust’, overhandigde een Colt .45 revolver naar Hollywood A-lister Alec Baldwin, die vervolgens een scherpe ronde afvuurde, Hutchins doodde en regisseur Joel Souza verwondde.

Halls verscheen op een virtuele hoorzitting op vrijdag en pleitte niet voor betwisting van de beschuldiging van misdrijf.

Volgens eerder vrijgegeven gerechtelijke documenten gaf Halls toe dat hij het pistool niet voldoende had gecontroleerd voordat hij het aan Baldwin gaf. De aanklager voerde aan dat het zijn verantwoordelijkheid als veiligheidscoördinator was om ervoor te zorgen dat het wapen niet met scherpe munitie was geladen.

error: Kopiëren mag niet!