Kinderen kijken al uit naar de Paasvakantie

Enkele kinderen kijken al uit naar de Paasvakantie. Niet omdat er geen school is, maar dat zij dan  met hun ouders iets leuks zullen doen. Ishaan geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij naar zijn oma en opa gaat die in Nickerie wonen.

“Ik had ze op mijn vaders jaardag gezien en dat was vorig jaar, nu ga ik ze weer zien. Mama zei, dat omdat benzine duur is wij niet vaak naar mijn opa en oma kunnen gaan. Hoe mama en papa hebben gespaard kunnen wij nu wel gaan”, zegt Ishaan.

Laetitia zegt, dat haar nichtjes bij haar zullen overnachten. “Ik heb een zwembad thuis die leeg staat en voor de vakantie gaan mijn moeder, vader en ik het schoonmaken en vullen. Nu water, chloorblokjes en spullen voor het onderhoud van het zwembad duur zijn, wordt het niet vaak gevuld. Als het gevuld wordt blijft het wel lang, maar als er geen middelen meer zijn om het schoon te houden wordt het zwembad weer leeg gemaakt. Maar, hoe mijn nichtjes hier zullen overnachten gaat samen zwemmen heel leuk zijn. Ook gaan wij op het erf kamperen, maar papa zet dat is als het niet regent”, aldus Laetitia. 

“Niet veel kinderen zullen op bezoek gaan of bezoek krijgen,  maar je hebt anderen die blij zijn, omdat zij dan meer tijd zullen doorbrengen met hun ouders. Mijn ouders werken de hele dag en ik ben na school bij de oppas en pas in de avond thuis, dan is het even eten en slapen, maar nu ga ik toch veel meer met mijn ouders zijn”, zegt een ander kind.

“Misschien niet met mijn vader, maar meer met mijn moeder. Ik kan dan misschien leuke dingen thuis met haar doen of gamen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!