India en Rusland overwegen een scheepvaartroute over de Noordelijke IJszee te openen

India en Rusland overwegen een scheepvaartroute over de Noordelijke IJszee te openen om Zuidoost-Azië met Europa te verbinden.
Dit zou gebeuren met behulp van een trans-Arctische containerlijn en faciliteiten langs de Noordelijke Zeevaartroute. Minister van Ontwikkeling van het Verre Oosten en de Arctische regio Aleksey Chekunkov verklaarde dat deze scheepvaartroute de transporttijden aanzienlijk zal verminderen, in vergelijking met de traditionele routes via het Suezkanaal of het Panamakanaal. Het oostelijke traject en de Noordelijke Zeevaartroute zullen gebruikt worden om goederen betrouwbaar en efficiënter te vervoeren tussen Rusland en India, waarbij de havenfaciliteiten van beide landen zullen worden benut.
Er is ook sprake van dat India geïnteresseerd is in het bouwen van een satellietstad bij Vladivostok, inclusief havens, wegen en energie-infrastructuur.

error: Kopiëren mag niet!