“Ik geef nu iedere maand SRD 2.400 alleen al voor brood uit!”

De prijzen van vele producten en diensten zijn in een maand tijd de lucht in gevlogen. Enkele personen zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij bang zijn dat de situatie erger zal worden. 

“Naast de prijsverhogingen van benzine, rijst, soft dank en brood, weet ik niet wat de volgende maand verhoogd zal worden”, zegt Johannes. “Hoe zullen wij nu eten, dus nu moet je al SRD 40 neertellen voor acht broden. Ik hoop niet dat de prijzen van melk verhoogd worden, want dan is het afgelopen. Ik red het nog zonder brood, maar koop vaak voor mijn drie kinderen om naar school te brengen en te eten in de avond, dus ik ga dan SRD 80 in een dag uitgeven en in een maand SRD 2.400. Dat gaat dan  uit mijn salaris naar brood, dan heb ik nog geen beleg, woninghuur, vaste lasten, voeding en private middelen gekocht noch betaald. Hoe gaan wij het nu doen?”, vraagt Johannes zich af. 

“Ik hoop niet dat de middelen die bestemd zijn voor het onderhoud van dames duurder worden dan dat zij al zijn. Ik heb drie meisjes en mijn vrouw, dus vier dames in huis, als de middelen van hen duurder worden dan is het helemaal afgelopen”, benadrukt Johannes. 

“Met voeding gaat het al moeilijk, dan hoe zal het verder gaan met de resterende dingen?”

TM

error: Kopiëren mag niet!