Braziliaans patrouillevaartuig Iguatemi in haven Paramaribo

Een patrouillevaartuig van de Braziliaanse Marine is afgelopen woensdag de Surinaamse wateren binnengevaren in het kader van de marine oefening Caribbean Exercise 2023, Caribex, zo bericht het ministerie van Defensie.

Caribex is een jaarlijks terugkerende oefening van de Braziliaanse Marine in het Caribisch gebied. Op de terugweg naar haar thuishaven heeft de Iguatemi Suriname aangedaan. Het vaartuig is onderdeel van een vloot van Braziliaanse marine die deelnam aan Caribex 2023.

Gezien de defensiesamenwerking tussen Brazilië en Suriname zal dit vaartuig bij de Jules Sedney Haven aangemeerd zijn tot maandag 3 april. Tijdens dit bezoek zullen verschillende activiteiten ontplooid worden, waaraan de Marine en de Kustwacht zullen deelnemen.

error: Kopiëren mag niet!