De laatste acht strijden om de glorie van de UEFA Champions League
DOOR CHRIS DINSDALE

11 april 2023 – 19 april 2023 – De kwartfinales in de UEFA Champions League vinden plaats in heel Europa, terwijl de knock-outfase doorgaat. Italië voert voor het eerst sinds 2006 het kwartfinaleveld van de UEFA Champions League aan met drie teams, terwijl twee teams uit Engeland en elk één uit Spanje, Duitsland en Portugal de line-up vervolledigen. De heenwedstrijd vindt plaats op 11/12 april, de terugwedstrijd op 18/19 april.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31e seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten van La Liga verlengde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!