Wolven in schaapskleren

De redactie van Dagblad Suriname heeft gesproken met de heer Marcel, die zich al enkele jaren manifesteert op het politieke veld over de status die politieke figuren hebben in de samenleving. In het leven is het belangrijk om afstand te houden van mensen die niet betrouwbaar zijn. Dit kan inhouden dat je afstand moet houden van mensen die doen alsof ze het menen, beloven of van mensen die bekendstaan als criminelen. Dit is van essentieel belang, vooral wanneer de mensen zich profileren als politieke figuren, aldus Marcel.

“Vanaf de onafhankelijkheid is het volk armer geworden ondanks de financiële middelen die wij hebben ontvangen van de kolonisator. Doordat wij steeds figuren hebben gehad die doen alsof ze het menen met het volk, is de juiste ontwikkeling nooit echt op gang gekomen voor dit land”, geeft de politieke kenner aan.

Charmant en vriendelijk

Ondanks zoveel teleurstellingen met politieke figuren merkt de heer Marcel, dat het Surinaams volk nog steeds de rode vlaggen van deze “bedriegers” niet herkent. Natuurlijk, de goede niet te nagesproken. Deze mensen hebben de neiging om te beloven wat ze niet kunnen doen of wat ze niet willen doen. Ze komen charmant en vriendelijk over. Ze doen alsof ze om je geven en je leed delen, maar uiteindelijk zullen ze je bedriegen. Het is belangrijk om te leren hoe je deze mensen kunt herkennen, zodat je geen energie en tijd verspilt aan iemand die niet oprecht is.”

Door de jaren heen is het zo een gewoonte geworden, dat dit volk beroofd wordt van hun recht op leven, dat men het crimineel gedrag ook gewoon zo accepteert en normaal ziet. Laten ze eten, zolang ik uitkom of zolang ik vrij kan bewegen”, meldt Marcel. 

Op de vraag gesteld hoe te breken met deze mensen, geeft hij aan dat het cruciaal is om ons te omringen met mensen die oprecht, betrouwbaar en positief zijn en niet ophouden met “wolven is schaapskleren”. 

“Aan de andere kant, als het gaat om een persoon van wie je weet dat die een crimineel is, is het essentieel om ook afstand te houden, en laten we elkaar niet voor de gek houden, we weten allemaal wie, wie is.”

DA

error: Kopiëren mag niet!