Rotaract club of Genesis plant mangrovebomen te Weg naar Zee

Rotaract club of Genesis heeft onlangs haar internationale serviceproject “1, 2, 3, Let’s Plant A Tree!” uitgevoerd door mangrovebomen te planten bij de Brantimakkaweg te Weg naar Zee. 

De Rotaract Club of Genesis is een dynamische vrijwilligersorganisatie van jongeren tussen 18 en 30 jaar die leiderschap en verantwoordelijk burgerschap bevordert, hoge ethische normen in het bedrijfsleven stimuleert en projecten uitvoert die de gemeenschap ten goede komen. Zo heeft de commissie Internationale Service van de club in verband met World Forest Day en World Water Day het initiatief genomen om het bekende mangrove project van professor Sieuwnath Naipal te ondersteunen.

Het idee achter het planten van de bomen is om op een duurzame, maar vooral natuurlijke manier terug te geven aan de natuur en het kustgebied te beschermen tegen de zeespiegelspijging door klinaatverandering. En tegelijkertijd de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties te ondersteunen, met name klimaatverandering, leven in het water en leven op het land. 

Bij het planten water leden van Rotaract Club of Georgetown in Guyana aanwezig. De leden waren enkele dagen in het land en hebben spontaan meegedaan met het planten van mangrove. In totaal zijn zo’n 60 mangrovebomen geplant.

error: Kopiëren mag niet!