India versoepelt beperkingen voor buitenlandse advocaten.

Op 10 maart 2023 heeft de Bar Council of India aangekondigd dat sommige beperkingen die buitenlandse advocaten al tientallen jaren beletten om in India te werken, zijn verwijderd. Onder de nieuwe regels kunnen buitenlandse advocaten maximaal 60 dagen per jaar in India blijven of permanent verblijven als ze zich registreren bij de autoriteiten. Ze mogen buitenlandse bedrijven in India adviseren over zaken die betrekking hebben op internationaal recht. Ze mogen echter niet optreden voor een tribunal, regelgevende instantie of andere instanties met een “gerechtelijke uitstraling”. Een uitzondering is internationale commerciële arbitrage waarbij buitenlanders cliënten kunnen vertegenwoordigen voor Indiase panelen. Het is de bedoeling dat buitenlandse bedrijven hun zaken laten behandelen door Indiase arbitragepanelen met behulp van buitenlandse advocaten om meer vertrouwen te kweken in het Indiase rechtssysteem en de economie van het land te verbeteren.(The Economist)

error: Kopiëren mag niet!