Release van de bijzondere Hanuman Chalisa morgen, 28 maart door de Surinaamse diaspora in Nederland.

Morgen zal het gedicht de Shri Hanuman Chalisa, gemaakt door de nakomelingen van de Kantraki (Girmitya) gemeenschap, wereldwijd worden uitgebracht.
De “Shri Hanuman Chalisa” zal worden uitgebracht rond Ram Navami door de Surinaamse Kantraki/Girmitya (contractarbeiders) gemeenschap, de Indiase diaspora in Nederland vertegenwoordigd door de vocalisten Raj Mohan en zijn student Manav-D, die hun versie van Hanuman Chalisa laten horen en zien.

De Surinaamse Kantraki gemeenschap, verspreid over zeven zeeën, brengt de “Shri Hanuman Chalisa” uit in zijn allereerste hardrock versie. Deze Hanuman Chalisa is een poging om de Indiase/Hindostaanse kunst en cultuur te laten zien op een wereldwijd platform. De releasedatum is gepland op 28 maart 2023, samenvallend met Ram Navami (30 maart) en Hanuman Jayanti (6 april). Het 16e eeuws gedicht van Swami Tulsidas zal worden uitgebracht op het kanaal van de Nederlands-Europese band Daayra (Daayra music).

Raj Mohan, een afstammeling van de vierde generatie van de Kantraki gemeenschap en Manav D, een afstammeling van de vijfde generatie uit Suriname hebben deze moderne song van Hanuman Chalisa gemaakt.

De rapper van deze hardrock band Daayra, Manav D, zegt dat onze voorouders 150 jaar geleden in 1873 als contractarbeiders naar Suriname werden gebracht om te werken op de plantages. Zijn voorouders kwamen uit Gorakhpur, Uttar Pradesh.
De release van deze “Shri Hanuman Chalisa” is een uiting van hun culturele trots en is een eerbetoon aan hun voorouders die hebben bijgedragen aan de opbouw van hun gemeenschap in Suriname en Nederland.

error: Kopiëren mag niet!