De toekomst van bier… voeg gewoon water toe

Heb je je buiten adem gevonden terwijl je een krat bier naar een feestje droeg? Dit kan binnenkort verleden tijd zijn als de Duitse brouwerij de wereld eerste poederbier uitbrengt.

Stefan Fritsche, 56, CEO van de Neuzeller Klosterbrauerei in de buurt van Berlijn, belooft dat je alleen wat water en een lepel nodig hebt om de drank te mengen – en een ‘perfect’ bier klaar is in slechts 90 seconden.

Maar eerst, wat is poederbier en waarom zouden we het drinken in plaats van traditioneel gebotteld bier?

‘Weird’ bieren zoals deze waren altijd het specialiteit van de kleine brouwerij, zo onthulde de CEO.

Nadat hij producten als aardappel- of aspergebier had uitgevonden, anti-aging- en badbier, realiseerde meneer Fritsche dat ze allemaal één ding gemeen hadden: enorme transportkosten vanwege het gewicht van de glazen flessen en de vloeistof erin.

Hij en de andere ‘innovatieve disruptors’ van de brouwerij in het oosten van Duitsland gingen op pad om het ‘meest milieuvriendelijke bier’ te maken.

Het kostte hen een jaar en een half en £350.000 om hun droom werkelijkheid te laten worden.

Toen meneer Fritsche twintig jaar geleden de heerschappij over de familiebrouwerij van zijn vader overnam, zei hij dat het belangrijk voor hem was om ‘alcohol ethisch’ te verkopen, door geen reclame te maken voor de bieren en een waarschuwingssticker op elke bierfles die ze verkopen.

Het nieuwe bierpoeder, genaamd ‘Klosterpulver’, is ontwikkeld met hetzelfde ethos.

error: Kopiëren mag niet!