Ouders maken melding van langdurige griep bij kinderen

De afgelopen periode geven steeds meer ouders, in het bijzonder moeders, aan dat hun kinderen te kampen hebben met een zware griep. De kinderen vertonen onder andere symptomen zoals hoge koorts, zware verkoudheid en een hardnekkige hoest. En in sommige gevallen ook braken en diarree. 

Ondanks medicatie van de arts zouden de griepsymptomen weken aanhouden (ruim 3-7 weken). In veel van de gevallen waarbij de kinderen langdurig ziek zijn, wordt volgens de ouders amoxicilline voorgeschreven. Dat wel tot herstel van de kinderen leidt. Sommige ouders overwegen om een kinderarts te bezoeken voor verdere behandeling.

Dresi’s

Echter zijn heel wat ouders radeloos. Dit is vooral op social media te merken. Ouders vragen elkaar om advies en vragen veelal wat voor ‘oso dresi’s’ zij kunnen gebruiken, omdat de medicijnen van de arts naar hun zeggen niet lijken te helpen. Zelfs voor baby’s onder de 6 maanden vraagt men online advies. 

Het valt ook op te merken, dat er ouders zijn die pas op het laatste moment hulp bij de arts gaan zoeken. Wat dus fataal kan aflopen voor zo’n kind. Het is algemeen bekend, dat kinderen bij koorts, diarree en braken kunnen uitdrogen. Een ernstige vorm van uitdroging kan tot de dood leiden. Maar, nog lang niet alle ouders kunnen de symptomen van uitdroging herkennen, omdat er nog steeds te weinig informatie aan de samenleving wordt verstrekt.

De redactie van Dagblad Suriname, heeft getracht om een reactie te krijgen van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!