Veel belangstelling voor Wereld Verteldag

In het kader van Wereld Verteldag op 21 maart, werd dinsdagavond een vertelavond gehouden in het Cultureel Centrum Suriname (CCS) onder de naam ‘het feest van verhalen en gedichten.’ Sprekers vertelden verhalen en droegen gedichten voor aan het goed opgekomen publiek. Aan het begin van de avond werd een minuut stilte in acht genomen voor de recentelijk overleden schrijvers Alphons Levens en Roué Hupsel.

Hilly Arduin, die deel uitmaakte van de organisatie, herinnerde het publiek eraan dat beide heren betrokken waren bij het literaire leven van Suriname. Onder andere Jose Parami, Indra Hu en Angelic Del Castilho zorgden voor een sfeervolle avond waar het publiek zichtbaar en hoorbaar van genoot. Hu voegde Indiase elementen toe aan haar verhaal.

Arduin vond het een mooie avond. “De deelnemers hadden een goed en professioneel verhaal.” Ook geeft zij aan dat er mooie en pakkende gedichten zijn voorgedragen. “Bovenal heeft het publiek genoten”, voegt Arduin hieraan toe. 

Del Castilho sluit zich hierbij aan en heeft de deelname als inspirerend en verlichtend ervaren waarbij de interactie met mensen via kunst en cultuuruitingen tot uiting kwam. Daarbij wijst zij nog op de onderlinge verbondenheid die zaken als afkomst en geloof overstijgt. Zij noemt het gedicht ‘Ode aan de vrouw’ een van de voordrachten die indruk op haar hebben gemaakt. Directeur van het Cultureel Centrum Suriname, Nadia Becker, kijkt ook tevreden terug op de avond, omdat de mensen die behoefte hadden aan zo een avond daar lang op hebben moeten wachten. Zij zegt dat al is gevraagd wanneer de volgende avond zal worden gehouden.

RB

error: Kopiëren mag niet!