Newmont Suriname ondersteunt renovatie Multifunctioneel Centrum te Snesikondre 

De Merian goudmijn (“Merian”) van Newmont ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Moengo, met als dichtstbijzijnde dorpmLanga Tabiki, ongeveer 17 kilometer ten oosten van de mijn. 

In 2021 nam Newmont Suriname het initiatief om het bestaande Multifunctioneel Centrum te renoveren. 

Dit centrum bevindt zich aan het einde van de weg, die Langatabiki met het Pamaka gebied verbindt. Het doel van het Multifunctioneel Centrum is om positieve ontwikkeling binnen de gemeenschap aldaar te genereren. Diverse ministeries kunnen van hieruit een verscheidenheid aan diensten, zoals een Centraal Bureau voor Burgerzaken, een politiebureau, een bureau voor juridische zaken en medische faciliteiten aan de gemeenschap aanbieden. De totale geschatte kosten voor het project bedragen USD 656.129,70. De renovatie van het Multifunctionele Centrum is in januari begonnen en in dit stadium is de focus op herstellen van trottoirs en diverse verbouwingswerkzaamheden aan het gebouw. 

Het project wordt uitgevoerd in drie fasen over drie jaar (2022, 2023 en 2024). De bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Construction Designers & Consultants N.V. (CODECO) en het project wordt geleid door de Newmont-afdeling Projects and Site Services. 

Het voorwerk van dit project is verricht door een commissie die is opgericht in 2021, de Multifunctionele Centrum Commissie. Deze commissie fungeert als aanspreekpunt voor Newmont met betrekking tot alle vereisten, mobilisatie van noodzakelijke overheidsdiensten, de communicatie met de gemeenschap en studies over milieueffecten. 

Sinds de aanvang van de bouwwerkzaamheden wordt wekelijks een voortgangsrapportage aan de commissie en andere stakeholders voorgelegd. Newmont Suriname streeft naar veilige bouwwerkzaamheden en stelt nog altijd voorop het creëren van waarde en het verbeteren van levens door verantwoord en duurzaam te mijnen.

error: Kopiëren mag niet!