KPS: 900 arrestaties in 5 weken tijd – Ruim 400 roadblocks – In nasleep vrijdag 17 februari zo’n 180 arrestaties

De politie heeft de afgelopen vijf weken ruim 900 verdachten landelijk aangehouden. Hiervan zijn 492 verdachten, ruim 54 procent, in verzekering gesteld voor diverse ernstige strafbare feiten, waaronder: berovingen, overvallen, diefstallen, zedendelicten en andere vormen van geweldsdelicten. 

Naar aanleiding van de protestacties van 17 februari zijn ruim 180 aanhoudingen verricht. 126 verdachten zijn geplaatst achter slot en grendel voor gepleegde strafbare feiten zoals vernieling, brandstichting, plunderingen en het plegen van baldadigheden.

De Directeur Operaties van het Korps Politie Suriname, commissaris van politie Bryan Isaacs, laat optekenen dat het onderzoek naar de relschoppers onverkort plaatsvindt.

545 strafdossiers zijn verzonden naar het Openbaar Ministerie. 

Landelijk zijn er meer dan 400 Roadblocks gehouden. In totaal zijn 26 vuistvuurwapens en 3 jachtgeweren in beslag genomen.

Dit jaar al 12 moorden

In de periode van 1 januari 2023 tot en met 18 maart 2023 zijn 12 levensberovingen geregistreerd. Tactische- en Forensische rechercheurs hebben met goed speurwerk en informatie van de samenleving 9 gevallen opgehelderd. In de overige 3 gevallen wordt er gerechercheerd.

De politie eenheden hebben tezamen met het Nationaal Leger alles in het werk gesteld om de orde te handhaven en rust terug te brengen in de samenleving.

“Burgers moeten zich ervan bewust zijn dat leven in een Rechtsstaat hun rechten geeft, maar ook plichten. En een ieder heeft de plicht mee te werken aan orde en rust in de samenleving”, laat commissaris Isaacs optekenen.

Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan om bij het constateren van ongeregeldheden of beginnende vormen van criminaliteit, melding te doen bij de dichtstbijzijnde politiepost of aan het Command Center via 115 of de gratis tiplijn op het nummer 179.

error: Kopiëren mag niet!