Deze 90-jarige is ’s werelds oudste mannelijke bodybuilder

De 90-jarige Jim Arrington ging op 13-jarige leeftijd met bodybuilding aan de slag en is er sindsdien mee bezig. Op 90-jarige leeftijd heeft hij het Guinness World Record voor ‘oudste actieve mannelijke bodybuilder’.

Jim Arrington ontdekte bodybuilding toen hij 13 was. Hij liep een apotheek binnen en zag deze grote, gespierde mannen op de cover van een spiermagazine. Hij bestelde meteen een exemplaar van een 25-cent boek van George Jowett, een Canadese strongman, en begon de oefeningen uit te voeren met behulp van de drie-pond stalen ballen van zijn vader. Ze waren zeker niet de meest nuttige bodybuilding gereedschappen, maar ze hielpen hem in een paar maanden meer dan 10 pond spiermassa op te bouwen, dus hij bleef gaan. Hij is ermee bezig gebleven en hoewel zijn lichaam nu veel fragieler is, op 90-jarige leeftijd, heeft hij geen plannen om ooit te stoppen met gewichttraining.

“Op mijn leeftijd is je lichaam veel fragieler,” vertelde Arrington vorig jaar aan Men’s Health. “Je moet voorzichtiger zijn als je traint en je mag het niet misbruiken – je pezen hebben de neiging om los te laten. In de afgelopen vijf jaar is mijn linker biceps losgeraakt en had ik ook een klein scheurtje in mijn rechter biceps. Dus je kunt niet meer doen wat je vroeger kon. Het is echt ontmoedigend, maar het is belangrijk om door te gaan.”

error: Kopiëren mag niet!