Wil Ingrid Bouterse de volgende president van Suriname worden?

Oud-First Lady Ingrid Bouterse-Waldring profileert zich sterk binnen de NDP. Onlangs was zij samen met de NDP op stap in Paramaribo. De oppositiepartij zet haar politieke werk voort. Maar, menig persoon vraagt zich af wat de ambities zijn van Ingrid Bouterse. Zij is populair geweest tijdens de periode van het presidentschap van haar man Desi Bouterse tijdens welke periode zij tweemaal First Lady was.

Alhoewel ze nooit bestuurlijke functies heeft bekleed is zij enorm populair geweest tussen 2010-2020. Ook nadien is zij onder de partijleden enorm gewild. Echtgenoot Bouterse is momenteel verwikkeld in het hoger beroep van het Decembermoorden Strafproces. Tegen hem is 20 jaar celstraf met gevangenneming voor medeplichtigheid bij de moord op 15 slachtoffers geëist door het Openbaar Ministerie. 

Prominent 

Ingrid Bouterse is al jaren actief betrokken bij de NDP en heeft diverse rollen vervuld, waaronder het ondersteunen van de partij bij verkiezingscampagnes en het organiseren van evenementen. De laatste tijd is er gespeculeerd dat ze mogelijk een kandidaatstelling voor een politiek ambt overweegt. Een opvallend aspect van Ingrid Bouterse is haar vermogen om op persoonlijk vlak met mensen in contact te komen. Ze staat bekend om haar warme persoonlijkheid en haar bereidheid om tijd door te brengen met Surinaamse burgers met verschillende achtergronden. Haar vermogen om naar de zorgen van mensen te luisteren en steun te bieden, heeft haar veel respect en bewondering opgeleverd.

Afwachten 

Hoewel Ingrid Bouterse nog niet heeft bevestigd of ze van plan is zich kandidaat te stellen, leidt het geen twijfel dat ze het potentieel heeft om een positieve invloed uit te kunnen oefenen op het politieke landschap van Suriname. Haar toewijding aan de NDP en haar toewijding om de bevolking van Suriname te dienen, zijn kwaliteiten die haar tot een succesvolle kandidaat zouden kunnen maken als ze besluit om een gekozen ambt na te streven. Voor nu zal iedereen moeten afwachten wat de toekomst in petto heeft voor deze toegewijde, gemeenschapsgerichte politica

error: Kopiëren mag niet!