President verliest grip op de samenleving

President Chandrikapersad Santokhi is zijn grip, het gezag als staatshoofd, steeds verder aan het verliezen. Zo doet een burger zijn verhaal. “Hij heeft veel beloofd voor de verkiezingen. Hij wist toen alles te vertellen over hoe het moest. Ook de VHP had een Vision 2030. Maar, na het aantreden van de regering, was het een andere Santokhi. Een ander persoon, niet herkenbaar meer.”

De burger die vreest voor rancune stelt: “Zijn diasporabeleid is mislukt. Zo ook zijn koersbeheersing. De devaluatie begon bij SRD 20 en gaat heden boven de SRD 35. Hij zei steeds, dat er 150 investeerders in de rij stonden, tot heden zijn er echter nul gekomen. Hij kon rond en voor de verkiezingen vrij lopen. Huis aan huis, straat voor straat. Maar nu doet hij het ondanks beloften niet. Is dat angst? Of wordt hij nu gehaat door de armoede?”

Politieke machtsstrijd 

De burger zegt verder: “President Santokhi, die in juli 2020 aantrad, ziet zijn populariteit in de tweeënhalf jaar van zijn ambtstermijn afnemen. Een factor die mogelijk heeft bijgedragen aan de afnemende populariteit van Santokhi, is de reactie van zijn regering op uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd. Suriname worstelt bijvoorbeeld al jaren met hoge niveaus van corruptie en een worstelende economie, en sommigen vinden misschien dat de regering-Santokhi niet genoeg heeft gedaan om deze problemen aan te pakken.”

“Tegelijkertijd wordt zijn regering gezien als traag met het doorvoeren van hervormingen op andere gebieden, zoals onderwijs en gezondheidszorg. Het politieke landschap van het land wordt al lang gekenmerkt door corruptie en politieke machtsstrijd, en sommigen vinden misschien dat de president niet genoeg heeft gedaan om deze problemen aan te pakken.”

error: Kopiëren mag niet!