JoFa Knip & Naaischool levert geslaagden af op MBO-niveau

Het examen van JoFa Knip & Naaischool ter afsluiting van de opleiding op MBO-niveau “Praktijk 1 Kniplessen”, overeenkomend met Costumière Plus, had op zaterdag 25 februari plaatsgevonden. Het examen werd afgenomen onder supervisie van het Examenbureau van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De diploma uitreiking vond afgelopen zaterdag 18 maart, plaats.

Alle studenten geslaagd

Daniella Faerber, eigenaresse van JoFa Knip & Naaischool tevens lerares, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het examen uit een theoretisch deel en praktisch gedeelte bestond. “Tijdens het theoretisch deel werd er getoetst op het tekenen van grondpatronen en modellen. En tijdens het praktisch gedeelte werd een volledig model vervaardigd. Ook hetgeen de studenten tijdens de gehele opleiding hebben gemaakt, werd beoordeeld.”

Aan dit examen hebben Ellen Atmidi, Haidy Breidel, Anita Nandlal-Jogi deelgenomen, die allen geslaagd zijn, vertelt Faerber trots. Volgens de lerares is er momenteel een volgende groep die zich reeds heeft opgegeven voor het volgende examen en die zal starten met de voorbereidingen ernaar toe.

Grote vraag naar bekwame modistes

Aan Faerber is de vraag gesteld wat het voor de studenten betekent om hun diploma in handen te hebben. Hierop zegt zij: “De opleiding was heel intensief en uitgebreid geweest en de studenten hebben heel hard gewerkt. Door het erkend diploma van het minOWC (ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) hebben zij echt waar voor hun geld en hun inzet gehad. Door het ontvangen van een erkend diploma, krijgen zij ook een boost in hun zelfvertrouwen, dat zij inderdaad bekwaam zijn om diverse kledingstukken te maken. Ze stappen over eventuele drempelvrees om te experimenteren en te groeien. Hierdoor kunnen ze onder andere hun gezin van kleding voorzien, en ook een business starten. Er is momenteel een grote vraag naar bekwame modistes. De mogelijkheid bestaat ook dat zij zich verder specialiseren in specifieke aspecten van het modevak.”

Onderwijsaanbod JoFa Knip & Naaischool van hoog niveau

Faerber geeft verder aan, dat ze als lerares zeer trots is op de geslaagden. Zij stelt dat het onderwijsaanbod van JoFa Knip & Naaischool van hoog niveau is en dat de studenten zich heel erg inzetten. 

“Ik ben het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur daarom erkentelijk dat de examens onder de supervisie van het Examenburau afgelegd kunnen worden. Dit waarborgt ook de kwaliteit van het onderwijs. Ik wil middels deze ook dank zeggen aan allen die een bijdrage leveren aan de groei en kwaliteit van de school, middels feedback, ondersteuning, medewerking om dingen tot stand te brengen op welke manier dan ook”, aldus Faerber.

JoFa Knip & Naaischool kan men bereiken via het telefoonummer 8579130. Ook kan men meer informatie vinden op de gelijknamige Facebook-pagina. De locaties waar de lessen worden verzorgd zijn Houttuin, Helena Christina en op de R.D. Simonsschool.

SK

error: Kopiëren mag niet!