Van Rooij nieuwe voorzitter Bankiersvereniging

Rene van Rooij, directielid bij Suriname’s grootste bankinstelling DSB, is de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Hij is tijdens een bestuursverkiezing afgelopen vrijdag voor deze functie gekozen. Het nieuwe  bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging bestaat verder uit Terrence Gonesh (DSB) als ondervoorzitter, Eblein Frangie (Finabank), secretaris en Maureen Badjoeri (Trustbank Amanah) als penningmeester. 

Van Rooij neemt het roer over van Rafiek Sheoradjpanday, directeur van Hakrinbank N.V.  Sheoradjpanday was na vertrek van Steven Coutinho, toen voorzitter van de SBV tevens voormalig directeur van DSB, als vertegenwoordiger van deSBV aangewezen.

Rene van Rooij is Chief Operations & Financie bij DSB.  Samen met Sheoradjpanday heeft Van Rooij eerder deze maand de Surinaamse Bankiersvereniging vertegenwoordigt tijdens het vooroverleg met president Chandrikapersad Santokhi om te komen tot een nationaal dialoog. Daarbij hebben de bankiers gewezen op economische sectoren  die snel tot groei gebracht kunnen worden, met name de agrarische sector en de-.  sector toerisme. De bijdrage die de banken daarbij kunnen leveren is door middel van “Excess to Finance”, het nagaan hoe de mogelijkheden maximaal te benutten voor de financiering en aantrekkelijke condities. 

De SBV vindt dat tegelijkertijd de overheid ondernemerschap in genoemde sectoren moet vergemakkelijken. Tijdens het overleg met de president heeft de SBV maatregelen voorgelegd aan de president die op korte termijn dienen te worden aangepakt en die binnen 6 maanden tot 1 jaar positieve veranderingen teweeg kunnen brengen in de economische situatie. 

SS

error: Kopiëren mag niet!