Surinaamse studenten in China maken kennis met Surinaamse ambassadrice in Beijing

Surinamers in China hebben zaterdag 11 maart een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadrice Pick Fung Ho-Chong in Beijing. Dit bezoek was de eerste activiteit van Ho-Chong, die werd georganiseerd ten behoeve van de Surinaamse studenten in Beijing. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking maandag 20 maart….

Sinds november 2022 zijn er weer nieuwe studenten uit Suriname (totaal 7) toegelaten tot universitaire studies (bachelor, master en PhD) in China. Ook Surinaamse diaspora, bestaande uit trainees en Surinamers die er werken, waren uitgenodigd voor de kennismaking.

Alle bachelor studenten beginnen hun voorbereidend jaar in Beijing op de Beijing Language and Culture University (BLCU), in verband met het zich eigen maken van de taal. Na afronding hiervan worden zij vervolgens naar diverse universiteiten in en buiten Beijing uitgezonden voor het volgen van een studie in de door hun gekozen studierichting.

Tijdens de kennismaking werden de studenten toegesproken door de ambassadrice die ze op het hart drukte om de geboden kans tot het volgen van een studie in China goed te gebruiken, en ook te leren van hun nieuwe omgeving, taal en cultuur. “Er is genoeg goeds over te nemen tot vorming, ontwikkeling en verrijking van de persoonlijkheid en mentaliteit”, benadrukte Ho-Chong.

Met de studenten is afgesproken dat zij, zoals gebruikelijk, betrokken zullen worden in activiteiten van de ambassade waarbij zij middels hun talenten een bijdrage kunnen leveren, om Suriname op een positieve manier uit te dragen. 

De ambassadrice gaf de studenten mee, dat de deur van de ambassade altijd voor hun open staat en zij zich nooit alleen of verloren hoeven te voelen in China.

error: Kopiëren mag niet!