De krofaya-politiek van Palu

Bolleboos Jim Hok van Palu heeft in de krant van zaterdag op niet waardige wijze gereageerd op het artikel onder de kop: ‘Heroriëntatie NDP’ verschenen in Dagblad Suriname van 14 maart jongstleden.

Waarheidsgetrouw verslag

Voor verder te gaan stelt HD (schrijver van het bericht): “Er is niets mis met het stuk. Het is een waarheidsgetrouw verslag. Hok kan lezen, maar bevat niet wat hij leest. Erger is, dat hij conform zijn karakter kwaadaardig bezig is, zijn belediging is een rechtszaak tegen hem waard.”

Geverifieerde informatie

“Hij heeft het over een lachwekkende rommelige analyse, een trieste poging. De zorgvuldig verzamelde en geverifieerde informatie is afkomstig van niet 1, 2 maar 3 personen die de vergadering hebben bijgewoond en het bericht in de krant onderschrijven het relaas.”

Respectloos

“Hok kan zich niet voorstellen dat leiders van politieke partijen als BEP, HVB, Nieuw Suriname, Nieuwe Stijl – KTPI, PDO, Wi Sranan, enzovoort, die op initiatief van de NDP  achter gesloten deuren van gedachten wisselen om te komen tot een politiek front, die de zittende regering moet wegbonjouren, een eigen mening hebben.”

Niet bij het volle verstand

“Zonder respect voor zijn partners stelt Hok, dat niemand die op de bedoelde bijeenkomst te Leguana Park aanwezig was en over zijn volle verstand beschikt met deze indrukken de meeting kan hebben verlaten…”  

Half Debiel

“Hok vult de initialen (HD) van de schrijver in als: Half Debiel. Deze beledigende typering geeft het kaliber aan van politici, figuren als Hok die machtshongerig zijn en over alles en iedereen willen bulldozeren.  Hij is boos, omdat volgens hem HD  natuurlijk niet kan begrijpen dat hij op deze manier de NDP niet helpt bij een kennelijk gewenste heroriëntatie.”

Bronbere

“Het is echter niet aan HD om de stront aan de knikker weg te wassen en de politieke beerput van de NDP waarin Palu ook is afgegaan te reinigen. Hij moet zich wenden tot bronbere (faecaliën opruimingsdienst) en doet er goed aan om zijn braaksel in te slikken.

Trauma

“Met hete krofaya in zijn mond (bekakt pratend), heeft voorzitter Hok van de Palu vernietigend traumavuur gespuugd. Wij herinneren ons de krofaya-politiek van Palu. Houtskool dat maar niet wilde branden en bleef rotten op het terrein van de Nieuwe Haven.”

Uitbarsting

Na tientallen jaren zijn er nog steeds houtskool brokken te vinden in de omgeving, want Palu heeft de rommel die zij heeft gemaakt nooit opgeruimd. Er liggen zo te zien nog smeulende houtskoolbrokjes op de maag van Palu. Het trauma opgelopen door mislukkingen die zich hebben opgestapeld is tot uitbarsting gekomen en dreigt Suriname verder te verzieken.

HD

error: Kopiëren mag niet!