Technici van SPCS bezoeken in Brazilië waterkrachtcentrale Furnas

Vertegenwoordigers van het staatsbedrijf “Staatsolie Power Company Suriname” (SPCS) waren deze week op een technische missie naar Brazilië om kennis te maken met de Braziliaanse technische capaciteiten op het gebied van de exploitatie van waterkrachtcentrales die vergelijkbaar zijn met de Afobaka waterkrachtcentrale, met het oog op benchmarking van de operationele onderhouds- en veiligheidspraktijken, met name wat betreft het beheer van risico’s en rampen in verband met waterkrachtcentrales.

Van 13 tot en met 17 maart namen Naresh Soerdjbali, hoofd Gezondheid, Veiligheid en Milieu van de SPCS waterkrachtcentrale, en Marcus Apapoe, hoofd Onderhoud van de SPCS waterkrachtcentrale, vergezeld van vertegenwoordigers van het Braziliaanse ministerie van Integração e Desenvolvimento Regional do Brasil (MDR), het Agência Nacional de Águas e Saneamento Básico (ANA) en het Agência Brasileira de Cooperação (ABC), deel aan technische vergaderingen en veldbezoeken bij:

(a) Brasilia – Instituto Nacional de Meteorologia (INMET), Centro Nacional de Gerenciamento de Riscos e Desastres (CENAD), Centro Gestor e Operacional do Sistema de Proteção da Amazônia (Censipam) en Hoofdkantoor van Elektrischiteitscentrales van het Noorden van Brazilië N.V. (Eletronorte);

b) Curitiba – Companhia Paranaense de Energia (COPEL);

c) Rio de Janeiro – Waterkrachtcentrale Furnas;

d) Belo Horizonte – Companhia Energética de Minas Gerais (CEMIG).

De deelnemers aan de missie zijn van mening, dat de samenwerking tussen vertegenwoordigers van Staatsolie en Braziliaanse technici aanzienlijk zal bijdragen tot de versterking van de bilaterale betrekkingen en de uitwisseling van praktijken en informatie voor het beheer van waterkrachtcentrales.

De Braziliaanse regering tracht tegemoet te komen aan de wensen van bevriende naties, zoals Suriname, en geeft prioriteit aan internationale samenwerking om naties en volkeren te verenigen en solidariteitsbanden te versterken, aldus de Braziliaanse ambassade in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!