Oekraïnse oligarch handhaaft onschuld voorafgaand aan uitleveringshoorzitting wegens verduistering

De Oekraïense ijzermagnaat Konstantin Zhevago ontkende beschuldigingen van verduistering voorafgaand aan zijn uitleveringshoorzitting in Frankrijk en zei dat zijn investering in Oekraïense zaken het bewijs was van zijn onschuld.

“Als ik daadwerkelijk 100 miljoen dollar had verduisterd, zoals ik vals beschuldigd ben in Oekraïne, zou ik het geld in het buitenland hebben geparkeerd”, zei Zhevago tegen Reuters, eraan toevoegend dat hij de afgelopen vijf jaar 500 miljoen dollar naar Oekraïne had geploegd. Hij beweerde ook dat Finance & Credit een van de vele banken was die enorme sommen geld verloor op het moment dat de Krim in 2014 voor aansluiting bij Rusland stemde.

Kiev verzocht in december om de uitlevering van Zhevago vanwege de verdwijning van 113 miljoen dollar van de inmiddels failliete geldschieter Finance & Credit Bank.

error: Kopiëren mag niet!