Poll: Burgers denken niet dat Suriname zich kan ontwikkelen met 75%  laaggeschoold arbeidspotentieel

Uit een recent gehouden poll op de website van Dagblad Suriname waarin lezers en volgers van de krant werd gevraagd of Suriname zich wel kan ontwikkelen met 75% van het arbeidspotentieel dat laag is geschoold, blijkt dat het merendeel niet denkt dat dit mogelijk is. 

Van de 2.062 stemmers hebben 1.470 personen (71%) de optie ‘Nee’ aangevinkt. 326 stemmers (16%) kozen voor de optie ‘Ja’ en 266 stemmers (13%) voor de optie ‘Misschien’. 

Om een land met een laag geschoold arbeidspotentieel te ontwikkelen, zal men meer moeten investeren in training en opleiding voor arbeidskrachten, zodat meer mensen gekwalificeerd en getraind zijn om meer geavanceerde taken te verrichten. Ook zal geïnvesteerd moeten worden in technologie en infrastructuur om de productiviteit te verhogen. Als er investeringen worden gedaan in deze gebieden, dan zou Suriname zich verder kunnen ontwikkelen, ook met een laag opgeleid arbeidspotentieel.

Men kan zich dan gaan afvragen hoe lang het duurt om een generatie van hoger opgeleiden te krijgen in Suriname. Volgens onderzoekers zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de tijd die nodig is om een generatie van hoger opgeleiden te krijgen. Dit omvat de beschikbaarheid van opleidingen en middelen, de toegang tot kwaliteitsonderwijs,en de motivatie en betrokkenheid van studenten. Het zou dus kunnen variëren van enkele jaren tot enkele decennia, voordat een generatie van hoger opgeleiden wordt gecreëerd. 

SK

error: Kopiëren mag niet!