Standhouder: “In deze tijd zegt een salaris van SRD 3.000 helemaal niets”

“Het gaat in verschillende branches niet hoe men het had verwacht”, zegt een standhouder die verkoopt langs de straat in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. “Je ziet het ook, er zijn nu weinig standhouders die mee doen met de verkoop langs de straat en je hebt anderen die iets anders zijn gaan proberen en dan nog steeds problemen hebben. Maar, je gaat aan het eind je best moeten blijven doen, een vaste baan vinden neemt veel tijd, dus je gaat ook iets moeten doen voor je zelf”, zegt de standhouder. 

“In deze tijd zegt een salaris van SRD 3.000 helemaal niets. Je moet tenminste SRD 6.000 of SRD 9.000 verdienen. Ik als standhouder heb het nu ook nog moeilijker. De verkoop gaat slap en ik ben daarnaast ook op zoek naar een tweede baan. Naast het verkopen werk ik in de ochtend bij een bedrijf. Verkopen is voor mij een hossel, dus ik ben op zoek naar een tweede baan. Ik verdien SRD 3.000, maar krijg na het aftrekken van verzekering en de andere kosten SRD 2.300 in mijn hand en je kan niets daarmee doen. Ik besloot daarom ook te beginnen met de verkoop langs de straat, maar daar is het nu ook heel slap. dus ik moet een tweede baan zoeken. Ik hoopte echt dat mijn werkgever mijn salaris ook zou verhogen, maar het blijft maar hetzelfde” aldus de stamhouder. 

De standhouder vertelt verder, dat hij wel enkele dingen van plan is erbij te doen om te verkopen. Hij verkoopt groenten, fruit en warme vis, maar wil ook enkele huishoudelijke spullen verkopen. “Als alles goed gaat begin ik midden april al met de verkoop van die spullen. Als de verkoop dan goed gaat, dan ga ik geen tweede baan nodig hebben, dus ik kijk wat het wordt. Maar, ik hoop wel voor het beste. Ik hoop echt dat men een beetje anders gaat beginnen te denken in het land, want zo komt niemand aan het eind van iedere maand financieel uit”, aldus de standhouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!