Hogwarts-videogame haalt in twee weken $ 850 miljoen op
DOOR NINIAN CARTER

28 februari 2023 – In de eerste twee weken dat de videogame “Hogwarts Legacy” te koop is, zijn er meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht, wat Warner Brothers meer dan $ 850 miljoen opleverde.

Van de nieuwe videogame “Hogwarts Legacy” werden in de eerste twee weken na lancering 12 miljoen exemplaren verkocht, wat Warner Bros. Games een indrukwekkende $ 850 miljoen opleverde.

Dit maakt de game Warner’s grootste wereldwijde lancering ooit en plaatst het onder enkele van de snelst verkopende videogames ooit – zoals Grand Theft Auto V, dat binnen drie dagen na lancering in 2013 $ 1 miljard verdiende, en Cyberpunk 2077, waarvan meer dan 13 miljoen exemplaren binnen de eerste drie weken na de release in 2021.

Hogwarts Legacy, uitgebracht voor PS5, Xbox Series X/S en pc, plaatst spelers in het middelpunt van een avontuur dat zich afspeelt in de jaren 1800, waardoor ze een epische reis kunnen beginnen als vijfdejaars student aan Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

De laatste schattingen schatten de wereldwijde verdiensten van de videogame-industrie op $ 175 miljard per jaar – bijna zeven keer de $ 26 miljard die de filmindustrie in 2022 wereldwijd opleverde.

error: Kopiëren mag niet!